pondělí 27. června 2016

Duch s bijícím srdcem

,,You are not dead, but you are not alive either. You are a ghost with a beating heart."


Díváš se na sebe do zrcadla a překvapí tě tvé mrtvolné oči. Hledáš v nich tu jiskru, kterou jsi v očích kdysi měla. Už tam není. Uhasili ti ji. Jak tě pořád všichni kolem tebe ničili. Saháš si na srdce, abys vůbec zjistila, jestli jsi vůbec na živu. Necítíš nic, tvé srdce je emocionálně prázdné. Nemůžeš nic cítit.

Tak pro svou potřebu cítit hledáš někoho, kde ti aspoň na jednu noc dokáže, že ještě nejsi naprosto chladná. Bez emocí. Možná, kdyby ses vůči emocím tak moc nebránila, bylo by to jiné, ale copak chceš být znova tak zraněná a nechtěně zraňovat lidi kolem sebe? Vždyť si přijdeš jako magnet na bolest.

Nejde ti o to, že přitahuješ bolest k sobě, ale že bolest přivoláváš k ostatním. Tolik slz, co kvůli tobě padlo, když jsi ze strachu odcházela a říkala tiché:,,Mrzí mě to, ale musím odejít."

Neuvěřitelně moc chceš cítit něčí přítomnost a lásku, ale zároveň křičíš, ať jsou od tebe všichni dál, že si ji nezasloužíš. Nechceš zažít s někým pět minut v nebi, když oni pak kvůli tomu stráví hodinu v pekle. Nikomu za tohle nestojíš. 

Ptáš se sama sebe, proč vůbec existuješ, jenom chodící duch ve světě lží a podrazů. Po tak strašně dlouhé době se ti na tváři objeví slzy a ty máš strach, že jak jednou začneš, už nikdy nepřestaneš.

Snažíš se ty slzy zastavit, ale tečou proudem. Něco se v tobě pohnulo. Povolila si své zábrany a ničíš své hradby. Aspoň na chvilku, když jsi sama, můžeš ukázat, jak moc slabá ve skutečnosti jsi. Jak hluboko tě raní každá nadávka, co ti někdo řekne. Jak moc k srdci sis vzala každé ošklivé slovo, co ti kdo kdy řekl.

Víš, že až se znova podíváš do zrcadla, znovu uvidíš jenom mrtvolné oči. Nedovolíš, aby tobě někdo ubližoval a ty ubližovala někomu dalšímu. Oddáváš se samotě a démoni tě obklopují.


Share:

1 komentář: