středa 25. května 2016

Stačilo si vybrat

,,She is in love with him, but lovers don't always win."


Bylo to už tak strašně dlouho. Když jsme si jenom za svitu měsíce hleděli do očí a nepotřebovali slova k vyznání naší velké společné lásky. Rozuměli jsme si i beze slov a každé ticho mělo svůj hlubší smysl. Věřili jsme, že je to opravdu už navždy. K naší smůle to ani nemohlo začít.

Nebyli jsme ještě připravení, obětovat naprosto všechno pro lásku. I když už vím, že naše láska by za to stála. Jenomže rozum zvítězil. I nad srdcem. Byla to chyba. Tlak okolí nás donutil myslet si, že vše, co mezi námi existuj, je špatné. Nepřístupné a nedovolené.

Každý máme své rodiny. Mám oddaného manžela a úžasné dvě děti. On milující manželku a krásného syna. Jenomže stejně to není to, po čem jsme kdy toužili. Láska je priorita, ale poznali jsme se moc brzo.

Občas si napíšeme, sejdeme se. Stále v jeho očích vidím tu jiskru, co jsem viděla i dříve a dívá se na mě pořád tak kouzelně. Jako by nikdy neřekl své ano a slib jiné ženě. Je to smutné. Oblaka pláčou pro lásku, která nikdy nebyla naplněna.

Jenomže teď jsem ho potkala v supermarketu a vypadal tak ztrápený a unavený životem. Málokdy jsem ho viděla takhle zničeného. Vždycky v něm byl neposedný plamínek, co ho nutil dělat všechny krásné bláznivé věci. Jak jsme spolu ukradli košík  v obchodě a pak se v něm vozili po městě. Nebo když jsme se koupali v městské kašně.

Otočil se na mě a usmál se. Pomalu přišel blíže. Zápasila jsem s nutkáním ho obejmout. Nemohla jsem. Neměla jsem ani nejmenší právo mu zasahovat do života. Své ano neřekl mně, i když to byl vždy můj sen. Věděla jsem, že nebyl šťastný. Znala jsem jeho výraz a barvu očí, když šťastný byl. Takhle to nevypadalo. Obětovala bych všechno pro jeho štěstí, stačilo si mě jenom vybrat.


Share:

2 komentáře:

  1. ...oblaka pláčou pro lásku, která nebyla naplněna.
    Nádhera, mám z toho husí kůži!

    OdpovědětVymazat