sobota 27. února 2016

Jedna věčná láska ► Poslední dopis od tvé lásky

Zdroj
Název: Poslední dopis od tvé lásky
Originální název: The Last Letter from Your Lover
Autor: Jojo Moyes
Překlad: Lucie Mikolajková
Žánr: Román
Rok vydání: 2013, originál 2010
Počet stran: 472
Nakladatelství: Ikar

Je rok 1960 a Jenniger se probudí z narkózy. Nic si nepamatuje, svého manžela, přátele nebo domov. Když se vrátí domů, objevuje milostný dopis. Jennifer je šokovaná, když zjistí, že byl adresován ji. Měla milence? A načeká na ni někde? O 40 let později najde Ellie v archívu milostný dopis. Neuvěřitelně ji oslovil a chystá se neznámé milence najít a dozvědět se o jejich životním příběhu. Možná si díky tomu odpoví i na své životní otázky.

,,Neměl by být člověk dost statečný, aby dokázal milovat?" 380

Na knize mě jako první zaujala ta nádherná obálka a zpracování knihy. Kniha je zpracována tak, že se čte úplně dokonale. Pokaždé, když se podívám do mojí knihovničky. zaujmě mě tahle kniha a dokážu se na ni jenom koukat a myslím na ten ohromný příběh.

,,Jedna věc je, když vás ten druhý vášnivě miluje a jen životní okolnosti vás rozdělují." 310

Já jsem byla knihou neuvěřitelně nadšená. Začetla jsem do ní opravdu hned. I když mi příběh na začátku přišel nelogický. Jenomže to byl nejspíš autorčin záměr, protože jsem toužila vědět, co se to stalo. Když jsem se do příběhu ponořila celá. Byl to neuvěřitelný zážitek. Námětem to nebylo zase tak moc originální, ale zpracování celkového tématu byl prostě boží. Nejvíce na konci  ve mně kniha probouzela silné emoce. Také mi na konci ukápla slza. Kecám, bulela jsem jako malá. 

,,Dokážeš žít s možností takové lásky a čelit tomu, že nám nikdy nebude dopřána." 207

Na knize mi nevyhovolala jenom jedna věc. Občas jsem věděla dopředu, co se stane. Ale u takových románů, jako je tento, nejde o předvídatelnost. Myslím, že na kvalitě to knize ani trochu neubralo. Přiřadila jsem si knihu ke skupince knih, které ve mně něco zanechaly. Po dočtení jsem se jenom posadila a koukala neurčitě před sebe. Touto knihou se Jojo Moyes mou třetí nejoblíbenější autorkou.

,,Už dávno jsem se poučila, že ptát se co by kdyby je moc nebezpečná hra." 417

Knize jsem se rozhodla dát 90%. Skutečně to byla kniha se silnou myšlenkou a myslím, že i autorka to zvládla moc krásně. Rozhodně doporučuji každé romantické duši. 

Mockrát děkuji eshopu Megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku!
Knihu můžete zakoupit zde.
Share:

2 komentáře:

  1. Ja práve čítam od Jojo Moyesovej Predtým než som ťa spoznala :)
    stylebymyself.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat