středa 30. září 2015

Všichni říkají, že...

Ahoj!
Dnes bych ráda napsala článek o takových věcech, co většina lidí všeobecně říká, ale které nejsou pravda a mě to hrozně rozčiluje.

1) Čtení knih je pro lidi, co jsou ošklivý, nemají kamarádi jsou to nerdi
Bože, proč. Znám lidi, které milují čtení, jsou krásní a o kamarády nouzi opravdu nemají. A co to vůbec pojem nerd je? Odkdy chytrost je něco špatného a trapného? Když někde sedím, čtu si, někdo ke mně přijde a řekne mi, že se musím strašně nudit... ahgr... pro mě je čtení vrchol zábavy!


2) Všechny lidi kouří proto, aby byli drsní
Chcete facku teď, nebo až později? Uznávám, možná pár takových opravdu je, ale jsou také lidé, kteří kouří na nervy, smutek a tak dále... Mají proto pevný důvod, že si aspoň na chvilku chtějí ulevit. Ne, nedělají ze sebe machry.


3) Krásná holka je hloupá nebo zlatokopka
Pokaždé, když tohle slyším, mám chuť někoho udeřit. Nesnáším, když se někdo vyjadřuje o holkách jako o zlatokopkách. Ne každá holka vidí na chlapovi jako prioritu peníze. Věřte tomu nebo ne, ale většině holek jde o chování. Kluci, normální holky nevymřeli.


4) Všichni kluci jsou  zmrdi
Jak tohle sakra někdo může říct? Nemůžete soudit všechny kluky stejně. Holky, copak jste některá poznala všechny kluky na světě? Ne všichni kluci mlátí holky, využívají je jenom na sex nebo podvádí. Otevřete oči holky, kolem vás je také spousta úžasných a hodných kluků, jenom je nesmíte přehlížet.



5) Deprese je jenom smutek
To teda není! Nejde přesně popsat, jaké pocity mají lidé během deprese, ale rozhodně to nemůže ovlivnit! Deprese je psychická nemoc a lidi, které to podceňují mě strašně iritují. Pochopte fakt, že lidi nepředstírají smutek, aby byli zajímavý. Oni opravdu smutní jsou.


6) Homosexualita je něco nepřirozeného
Proč by měla být homosexualita nepřirozená? Každý by měl mít právo milovat toho, koho chce. Je jedno, jestli miluje kluk holku, holka holku nebo kluk kluka. Pořád je to láska mezi dvěma lidmi. Nemám ráda homofoby. Nemám ráda, když lidi říkají, že je to nepřirozené, protože není. Tak už to pochopte.



7) Všichni rodiče, co nebydlí s dětmi, pro ně už nemůžou být rodiče
Ano, jsou rodiče, kteří se na své dítě naprosto vykašlou, ale ne všichni! Také mám rozvedené rodiče a můj vztah s tátou je úžasný. Když dva lidi, které se milovali, se milovat přestanou, není na tom nic zlého. To se prostě stává. Ano, je to nepříjemné, ale pochopitelné. Můj tatínek mě miluje a já jsem jenom ráda, že může být s někým, s kým mu je dobře a koho má rád.


8) iPhone si kupují lidi jenom proto, aby byli in
Ahgr. Vždyť je to jenom telefon. Proč to neříkají jenom o Nokii? Nemá to smysl. Po mých zkušenostech s androidem, který mi nikdy nevydržel víc jak rok a půl. Většina lidí si ten telefon kupuje, protože vydrží. Kamarádka má iPhone 5 let a pořád ji funguje. Je to pořád jenom telefon a je naprosto hloupé tvrdit, že si ho lidé kupují proto, aby byli in.


9) Vím přesně, jak se cítíš...
Ne, nevíš. Už jenom z psychologického hlediska to není možné. Každý cítíme a prožíváme jinak. I když třeba prožili něco podobného, tak to každý prožívá jinak. Každý jsme jiný. Bylo by super, kdyby  se lidé mohli vžívat do té situace a cítit to, co cítí jiní, ale nejde to, tak to neříkejte.


10) Miluju tě...
Na tohle jsem obzvlášť háklivá. Tyhle dvě slova by se neměli říkat, jestli nejsou myšleny vážně. Pro mě tyhle slova znamenají strašně moc a nejsem ráda, když to někdo říká jen tak a nemyslí to vážně.


11) Holky nevědí, co chtějí
A kdo jo? Každý, jedno jestli kluk nebo holka, občas neví, co chtějí. Nemám ráda, když se to bere jenom u holky. Znám hodně kluků, kteří neví, co chtějí. Podle mě to není nic zase tak špatného. Je potřeba čas na to, aby si každý uvědomil, co je pro koho priorita a co chce nejvíce.


12) Přátelství mezi holkou a klukem nemůže fungovat
Proč by nemohlo? Třeba pro mě jsou kluci mnohem lepší kamarádi jak holky. Neřeší blbosti, jsou upřímnější a dokáží se víc bavit. Tím nechci říkat, že holky jsou špatné kamarádky. Jsou super, ale jinak. Mám spoustu klučičích kamarádů, za které bych dala ruku do ohně. Občas se může stát. že se do sebe zamilují, ale není to ve všech případech.



13) Holky jsou drby a nikdy neudrží tajemství 
Za prvé, neházejte holky do jednoho pytle. Za druhé, kluci snad ne? Znám holky i kluky, které nedokáží udržet žádné tajemství. Znám holky i kluky, kteří dokáží mlčet jako hrob. Je jedno, jakého je daný člověk pohlaví.


Share:

7 komentářů:

  1. Souhlasím s tebou. Jinak úžasný příspěvek. :)
    http://readersari.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tak 2 nevím, no :/ V mém věku se toho chytají spíše kvůli tomu machrovství, ale třeba v dospělosti je možné, že dje o problémy, ale na druhou stranu, copak neexistuje jiný způsob, jak se dostat z problémů než kouřit? :)
    To s Iphonem mě hodně štve a poprvě kvůli tomu s ei bojím ten mobil vytahovat někde, kde je více lidí. Hrozně mě mrzelo, když mi jeden kluk řekl, že ze začátku se se mnou nechtěl bavit, protože jsem měla iPhone..bohužel i takoví jsou lidé. :/ Lidi si myslí, že je to jen pro to, aby byli "IN", ale neví, že Apple je opravdu dobrá značka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to znám i mezi svými vrstevníky (16-17) že mají problémy a zkouší to vyřešit tímto způsobem ;) Ale každý jsme jiný :)
      To znám, také mám nově iPhone a nerada to někomu říkám, protože má strach z toho, že si o mně budou myslet kdo ví co :( Někteří lidé to bohužel nikdy nepochopí ;)

      Vymazat
  3. Souhlasím snad s každým bodem! Nejvíc mě osobně rozčiluje bod 6, 8, 12 naštěstí se mi ještě taková 1 a 13 nikdy nestala :D

    http://gabux-creativity.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat