středa 8. července 2015

Sylvain Reynard - Gabrielovo inferno

Autor: Sylvain Reynard
Kdy vydáno: 2011
Originální název: Gabriel's Inferno
Český překlad: Hana Netušilová, Kristýna Vítková
Série: Hříšné odstíny vášně (1.)
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 560

Anotace: Profesor Gabriel je ve dne uznávaným specialistou na Danteho, v noci se změní na šelmu zmítanou erotickými touhami a téměř zvířecími pudy. Aby dostal vše, co chce, využívá svého neuvěřitelného šarmu a skvělého vzhledu, pod kterým se ovšem skrývá temná minulost a prázdnota. Pak se v jeho životě objeví studentka Julia a s ní i svádění, zakázaná láska a možná i vykoupení z Gabrielova osobního pekla.

Mé hodnocení: Kniha mě opravdu ohromila a ne jednou mi brala dech. Nemohla jsem se od ní odtrhnout a nadšeně četla až do poslední stránky. Těším se, až si přečtu další díly.

Proč jsem si vybrala právě tuto knihu?
Našla jsem si na nějakém blogu a zaujala mě anotací. Nikdy jsem knihu s tématikou učitele a studentky nečetla, tak jsem si řekla, že to zkusím a opravdu se mi velmi líbila.

Definuj knihu dvěma slovy. (příd. jm., podst. jm.)
změna, láska

Definuj knihu slovesem nebo citoslovcem.
zakázat

S jakou postavou bych se ztotožnila, případně kým bych chtěla nebo naopak nechtěla být?
Myslím, že každá dívka by chtěla být Julia a zažít pocit, že se kvůli ní chce nějaký muž změnit. Sice bych si nepřála zažít tu věc se Simonem, ale její povaha a vztah s Gabrielem by se mi líbil. Rozhodně bych nechtěla být Christina, protože jsem ji v knize naprosto nesnášela. Její chování mi přišlo odporné a občas jsem měla chuť ji přiškrtit.

Napiš jedno pozitivum.Na knize se mi nejvíce líbil styl psaní. Naprosto mě autor vtáhl do děje a já jsem se od ní nemohla odtrhnout. Kniha byla plná emocí, které jsem prožívala s hlavními postavami. Do téhle knihy jsem se opravdu zamilovala.

Napiš jedno negativum.
Jediné, co mi vadilo, byla tloušťka. Když jsem ji někam tahala tak mi přišla její tloušťka opravdu nepraktická, ale s tím nejde nic udělat. Děj za to stál.



Nienna :)
Share:

0 komentářů:

Okomentovat