pátek 8. dubna 2016

Měsíční chvástačka ► Březen 2016

Ahoj!

I když to je trochu se zpožděním, jsem tu s měsíční chvástačkou. ♥

Za měsíc březen jsem do své knihovničky přidala třináct knih. Nazvala bych to takovým středem. Výjimečně jsem to moc nepřehnala, ale zase to není úplně málo. Tak jdeme na to.

Recenzní výtisky

Za březen jsem dostala dva recenzní výtisky. 
První jsem dostala od nakladatelství MOBA, za který moc děkuji. Je to kniha od J. B. Morrisona Mimořádný život Franka Derricka, 81 let. Kniha vypráví o staříkovi, kterému je osmdesát jedna let. Nedávno ho přejela dodávka s mlékem. Prožíval nudný život a teď má být ještě nudnější. Jenomže do jeho života vstoupí pečovatelky Kelly. Knihu právě čtu a je to úžasný příklad anglického humoru. Jestli máte rádi anglický humor a chcete se zasmát, tohle je jasná volba. 

Druhá kniha je od eshopu Dobrých knih. Taky jím tímto děkuji za poskytnutí recenzního výtisku.
Jde o knihu od Jojo Moyes Než jsem tě poznala. Vypráví o mladé Louise, která má obyčejný život, žije ve stínu své sestry, vydělává peníze, aby její rodiče a její sestra měli z čeho žít a dlouholetého přítele, pro kterého je nejdůležitější jeho vlastní tělo. Když však pozná nepříjemného Willa, který je upoután na vozík, život už nebude tak obyčejný. 


Zakoupené knihy

Co je návštěva Prahy bez nákupu v Levných knihách. Chvilku po příjezdu jsem tam vlétla. Nakonec jsem si z levných knih odnesla devět knih. 

První dvě knihy mě zaujaly, protože vím, že jsme se o nich učili a já si je opravdu moc chtěla přečíst. První je Ďábel a jiné povídky, které napsal Guy de Maupassant. Je to klasická sbírka povídek. Vím, že jsme se o tomto autorovi teď učili a já jsem zvědavá, jak se mi zalíbí jeho tvorba.

Druhou knihu napsal Publius Ovidius Naso a je to kniha Umění milovati. Jde o soubor básní, kdy autor popisuje jak najít, milovat a udržet si ženu. Čtu ji a nemůžu si ji vynachválit. Nikdy jsem moc na poezii nebyla, ale tohle mě dokázalo změnit názor. Jestli si chcete přečíst nějakou poezii, myslím, že tohle nezklame.


Pak přišla na řadu první série. Jde o sérii Inkarnaci od Jessea Perry. Má to být o tom, že Serafina má možnost žít věčný život, ale pokaždé musí změnit tělo, ve kterém bude její duše. Serafina začne mít výčitky a už nechce nic takového provádět. Potom se ale v ocitne jedné holky a výčitky pomalu ustoupí. Mimochodem, tahle duologie má nádherné obálky.


Na druhou sérii jsem koukala už hodně dlouho. Jenomže jsem v kamenném obchodě nikdy nenašla oba dva díly pohromadě. Konečně se na mě usmálo štěstí a já si mohla pořídit obě. Také mají nádherné obálky. Je to Zahrada nesmrtelnosti od Lauren DeStefano. Zaujal mě děj, který je o tom, že je svět, kdy každý ví, kdy zemře. Muži se dožívají pětadvaceti a ženy jenom dvaceti. Proto jsem ženy unášeny do polygamních manželství, aby lidstvo nezemřelo. Jenomže mladá hrdinka Rein touží především po svobodě a snaží se najít svého bratra.


Abych oživila svůj rozhled, rozhodla jsem se  také pro dva thrillery. První je Final cut od Veita Etzolda. Vzhledem k tomu, že v dnešní době je na internetu aktivní každý, zaujalo mě toto téma. Představa, že na internetu řádí nějaký vrah, který je neviditelný  všudypřítomný jako virus, je opravdu reálná. Jsem na to zvědavá.

Druhou knihou je Dívka z 6E od Alessandry B. Torre. Nejvíc mě na tom zaujala to, že jde o erotický thriller. Ještě jsem snad neviděla knihu, která by žánrově byla erotický thriller. Jde o mladou Deannu, která se živí tím, že poskytuje virtuální sex. Už dlouhou dobu však už neodešla z domu, protože jinak neovládne touhu někoho zabít.


Poslední knihou z levných knih je 500, kterou napsal Matthew Quirk. Hlavní hrdinou je Mike Ford, který po Harvardu začne pracovat ve známé firmě a zjistí, že za práci snů musel zaplatit vlastní duší. Kniha vypadá opravdu zajímavě a já takovou hezkou obyčejnou obálku.


Samozřejmě, jsem v Praze také musel navštívit Neoluxor. Strávila jsem tam asi hodinu a vůbec jsem se nemohla odtrhnout od všech těch knih, které jsem si kdy přála. Nakonec jsem si vybrala knihu, kterou chci už strašně dlouho a navíc je v angličtině. Jde o knihu It's kind of a funny story (u nás pod názvem Skoro směšná story), kterou napsal Ned Vizzini. Kniha je o Craigovi, který už nic nezvládá a rozhodne se skočit z brooklynského mostu. Dostane se na psychiatrii, kde poznává spoustu zajímavých lidí. Já jsem viděla film, do kterého jsem se úplně zamilovala a nemůžu se dočkat, až si v létě přečtu tuto knihu.


Poslední koupenou knihou, není nějaká kniha s příběhem, ale jde o Velkou knihu citátů. Koupila jsem ji od jedné slečny na databázi knih za pár korun a musím říct, že tohle je opravdu velkou chloubou mé celé knihovny. 


Tak tohle by bylo všechno z mé chvástačky. Byla bych ráda, kdybyste mi napsali, jestli jste nějaké z knih už četli, nebo co jste si v březnu za knihy koupili vy.
Mějte se krásně
xoxoxo
Nicole ♥
Share:

9 komentářů:

  1. Moyesovou mám taky připravenou v té haldě na přečtení. Já jsem v březnu řádila hlavně v levných knihách, ale to se prostě nedá odolat :)

    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moyes za to přečtení určitě stojí :) V levných knihách nikdy nejde odolat :D

      Vymazat
  2. Četla jsem Dívku z 6E a moc se mi líbila, skvělá kniha :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a Než jsem Tě poznala vlastně taky...taky hezká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Dívku z 6E se moc těším, protože vypadá moc zajímavě :) A Než jsem tě poznala jsem už dočetla a musím říct, že mě úplně psychicky odrovnala :D

      Vymazat
  4. Pěkné příéspěvky :) Hlavně It's kind of a funny story mě hodně zaujalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, kdybych měla více času, už bych ji dávno přečetla, protože se na ni klepu už nějakou dobu :D

      Vymazat
  5. Než jsem tě poznala je úžasná kniha, doporučuji :)) série Inkarnace jsem také četla a líbilo se mi to :)) snad se to bude líbit i tobě :)) ta kniha s citáty vypadá hezky :)) přeji příjemné čtení a samé nové zážitky s knihami ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než jsem tě poznala mi zlomila srdce :D Také doufám, ale i kdyby ne, tak ty obálky jsou bombové :D A některé citáty v ní jsou opravdu k zamyšlení :) Děkuji a to samé přeji tobě :)

      Vymazat