pondělí 28. září 2015

Cora Carmack - Losing it

Autor: Cora Carmack
Překlad: Jaroslava Novotná
Originální název: Losing it
Série: Losing it (1.)
Rok vydání: 2012, české vydání 2014
Počet stran: 248
Nakladatelství: Jota

Zakázané neznamená špatné..
Představte si, že jdete o víkendu do klubu s jediným účelem. Mít sex. Někoho potkáte a když už se schyluje k akci, zbaběle utečete. A v pondělí ho potkáte ve třídě s tím, že je to váš nový učitel. A o co hůř. co když se do sebe opravdu zamilujete? Zakázaná, ale přesto nádherná láska.

Se smutným srdcem musím říct, že tahle kniha pro mě byla tak trochu zklamáním. I když mě strašně bavila a nechtěla jsem od ní odcházet, čekala jsem od toho něco víc. Nevím, jak přesně bych to popsala, ale moc jsem si to vysnila, protože si myslím, že kdybych od toho nic nečekala, tak skáču 3 metry do vzduchu, jak je knížka super. Každopádně, knihu jsem určitě nečetla naposledy.

,,Zbýval ještě měsíc, než přestane být mým učitelem a já nebudu studentka. Jeden měsíc, kdy už nám bude jedno, co k sobě cítíme a kdo o tom bude vědět. Jeden měsíc do chvíle, kdy se budeme milovat, jak jsme si naplánovali." str. 217

Jako námět mi to přišlo super, protože moc knih s touhle tématikou jsem nečetla a je to pro mě něco nového. Vlastně, je to druhá kniha s touhle tématikou a každá je ještě úplně jinak pojatá. Téma zakázané lásky je poutavé a nedá vám vydechnout až do posledního písmena. 

Myslím, že Cora Carmacková napsala jenom tuhle knihu. A opravdu musím uznat, že se mi její styl psaní líbí. Čtivé a poutavé. Doufám, že napíše ještě další knížky, protože bych si je ráda přečetla.

,,Chci říct, že se mi líbíš. A že kašlu na to, jestli jsem tvůj učitel." str. 129


Share:

4 komentáře:

  1. O knihe som už myslím dávnejšie počula, ale osobne som ju ešte nečítala. Námet ma celkom zaujal, i keď nie som na romantické knihy, ale táto nevyzerá zle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že určitě stojí za přečtení :) doufám, že jestli se do ní pustíš, bude se ti líbit :)

      Vymazat
  2. Velice zajímavý pohled na knihu. Musím říci, že už jsem recenzí na tento titul přečetla celkem dost, ale každá je něčím jiná a je zajímavé sledovat, jak ji každý vidí jinak. Tato recenze mě však přesvědčila o tom, že si ji určitě ráda přečtu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě recenze zaujala! :) Pro mě kniha byla správnou volbou :)

      Vymazat