sobota 25. června 2016

Vysoká škola volá ► Ty víš, že mě miluješ


Ty víš, že mě miluješ

(Gossip Girl #2)

Cecily von Ziegesar


Vítejte na Upper East Side. Všichni jsou tady bohatí, dokonalí, ale jejich život se neobejde bez intrik. I přes to, že si žijí tak, jako nikdo, musí se neustále chovat tak, aby nebyli své rodině pro ostudu. Jejich prozatímním největším cílem je se dostat na dobrou vysokou školu. Nedokáží si představit, že by na žádnou nešli. Copak je možné být významná osobnost, aniž by měli tu nejlepší vysokou školu? Jenomže každý má i své soukromé trable. Serena bojuje s tím, že si ji nikdo z jejích kamarádů už nevšímá. Blair chce odevzdat svůj věneček Nateovi, ale ten spíše kouká po jiných a musí se zhulit nebo opít, aby s Blair vůbec mohl být. Dan je dál zamilován do Sereny a po nocích jí píše zamilované básničky. A tohle všechno sleduje Super drbna. 

,,A to si myslela, že horší to být nemůže. Je to absurdní, ale vždycky to může být ještě horší."

Já prostě tuhle sérii miluju! Nejdřív jsem se koukala na seriál, u kterého jsem strávila pokaždé celý den a pak jsem se rozhodla, že se pustím i do knih. Díky tomu, že děj je úplně jiný, naučila jsem se na knihu nahlížet jako na úplně jiný příběh a miluji knihy i seriály.

,,Nikdo se přece nevyžívá v tom, když z něj na veřejnosti dělají kreténa. Nikdo."

Nejlépe bych tuhle sérii popsala asi jako letní čtení. Pro mě léto znamená odpočinek a relax. Přesně takové jsou ty knihy. Jednak, styl psaní je velmi čtivý, takže se od knihy neodtrhnete. Děj pozvolna plyne a nenutí vás, abyste se nad něčím zamýšleli (po čemž asi všichni po 10 měsících ve škole toužíme). Já jsem v knize našla úplně všechno, co jsem si přála. Chvilkami jsem se musela nahlas smát, v další chvíli jsem byla pěkně vytočená, pak jsem se romanticky rozplývala a nakonec jsem se cítila pěkně trapně.

,,Měla úžasnou schopnost být veselá a smutná ve stejnou chvíli. Připadala mu jako anděl, který létá nad zemským povrchem. Směje se, protože může létat, ale zároveň pláče nad svou samotou, protože nikdo další létat neumí."

Všechny postavy jsem si zamilovala. Neříkám, že mi všechny přišly sympatické, ale i ty, které nemám ráda, jsem si zamilovala. Tak tohle je ta nejkrkolomnější věta vůbec a moc nedává smysl. Strašně jsem si oblíbila postavy, které nesnáším v seriálu a naopak. Každopádně, jsou vykresleny velmi realisticky a právě proto, že mají své špatné vlastnosti, dokážu si představit, že takoví lidé opravdu existují.

,,Ale Blair se nikdy nespokojila s ničím, co bylo jen dobré. Ona vždy usilovala jen o to nejlepší."

Knihu bych mohla určitě doporučit. Je to fakt úžasná oddechovka, kterou můžete číst, aniž byste k tomu potřebovali nějaké mozkové buňky. Vím, o čem mluvím, po narkóze jsem jich fakt moc neměla. Ale i přes to je to dobré čtení. Knize jsem dala 3* a těším se na další díly. 

,,Chtěl ji vzít za ruku a společně skočit z útesu do noční tmy. Mohli by pak společně dál plout po měsíčních paprscích do nekonečných dálek noci."
Share:

2 komentáře:

  1. Jako fanoušek seriálové formy mám z této knižní trochu strach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děj je úplně jiný, takže to můžeš brát jako dva rozdílné příběhy :)

      Vymazat