pátek 15. dubna 2016

Prožij to naplno ► Než jsem tě poznala


Než jsem tě poznala
Jojo Moyes


Louisa je obyčejná dívka, co žije obyčejný život. Žije ve stínu své sestry a navíc musí vydělávat na celou rodinu. Když jednoho dne přijde o práci, neví, co má dělat. Na pracovním úřadě ji nabízí práce, o které ale nestojí. Až jednou přijde jedna super nabídka. I když si je jistá, že pokazila pohovor, práci nakonec dostane a její život přestává být tak obyčejný.

,,Víte, pomáhat můžete jen někomu, kdo o to stojí," 60

Na tuhle knihu jsem slyšela samou chválu, každému se kniha velmi líbila. Někteří u ni brečeli, v některých to zanechalo stopu. Šla jsem do toho s tím, že to ve mně probudí nějaké emoce, ale nikdy jsem netušila, že až takhle velké! Nikdy jsem u knihy nebrečela tak, jako jsem brečela u téhle knihy. 

Někdy by bylo podivně skličující, jak lidstvo rozhodně odmítá se byť i jen pokusit o zodpovědný život. 119

Co se tématu týče, byla jsem opravdu mile překvapená. Snad jsem ještě nikdy nečetla, knihu, kde by byl někdo ochrnutý. Líbilo se mi, že kniha ukazuje na to, že v lásce nezáleží na tom, jak kdo vypadá, nebo z jaké společenské vrstvy je. Jediné o co v lásce jde, jsou naše pocity. Myslím, že tohle by měla dělat každá kniha.

Zmocnilo se mě zvláštní nutkání omluvit se, ale vlastně jsem nevěděla za co. 257

Jojo Moyes je podle mého názoru skvělá autorka. Když opomenu její schopnost zlomit mi srdce (!!) na pár stránkách, píše opravdu čtivě. Sice se mi četla hůře než Poslední dopis od tvé lásky, ale na kvalitě ji to neubírá. Nemám ráda na knihách to zlaté kolečko Světový bestseller, ale pochopila jsem, že si to knihy od Jojo Moyes zaslouží.

Poznala, co si myslím, i když jsem si to ani sám neuvědomoval. 327

Postavy jsou napsané opravdu realisticky a chovají se adekvátně ke svému postavení a věku. Sice jde o smutný příběh, ale některé ironické poznámky jsou opravdu k nezaplacení. Myšlenky v knize mě donutily přemýšlet.

Někde hluboko uvnitř se ve mně něco zlomilo. 357

Než jsem Tě poznala je kniha, která vás donutí brečet. Po dočtení budete sedět a koukat do prázdna. Možná se třeba i zamyslíte nad smyslem svého života. A doufám, že si uvědomíte, jak moc je důležitá láska. Nemůžu se dočkat druhého dílu.

Děkuji za poskytnutí recenzního výtisku Dobrým knihám
Knihu můžete zakoupit zde.
Share:

2 komentáře:

  1. Za poslední rok jsem přečetla hodně knih, ale tahle ve mě zanechala největší dojem. Opravdu skvěle nepsáno a když jsem se dozvěděla, že bude druhý díl, tak mě to opravdu velmi potěšilo :) Super článek ;)
    FitBlanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je to jedna z knih, na kterou budu vzpomínat :) Nemůžu se dočkat druhého dílo :) Děkuji za pochvalu :)

      Vymazat