pátek 5. února 2016

Na co se můžeme těšit → Únor 2016

Ahoj!
Tak jsem tady s dalšími novinkami co vyjdou v únoru. Doufám, že vás nějaká zaujme tak, jako zaujala mně. :)

Zdroj
Sanctum
Madeleine Roux
Horor
Asylum (2.)
Jota
Vychází 10. 2. 2016

Anotace:

Tři kamarádi, talentovaní a tak trochu netradičně pro vzdělání zapálení středoškoláci aspirující na univerzitní studium, Dan, Abby a Jordan, které známe z knihy Asylum, se snaží zapomenout na to, co prožili na letní přípravce v New Hampshire College. Hrůzné zážitky je pronásledují ve snech i v každodenním životě, ač si nepřejí nic víc než zapomenout. Leč neúspěšně. Někdo (či něco?) je kontaktuje a dává najevo, že ,,ještě není konec".
Trojice přátel se vrací na známá místa, aby odhalili tajemství, které, jak doufají, je jednou provždy osvobodí od minulosti. Odlupují jednotlivé vrstvy záhady jako cibuli (a občas je to skutečně i k pláči!), aby zjistili... Ale to už je na čtenářích.

Zdroj
Dám ti slunce
Jandy Nelson
Young Adult
Coo Boo
Vychází 16. 2. 2016

Anotace:

Jude a její dvojče Noah jsou si neuvěřitelně blízcí. Když je jim třináct, Jude pochopí, že je krásná, a Noah zas, že je gay. Třináctiletý Noah má kromě své sestry už jen jedinou lásku: kreslení. A dělá všechno pro to, aby se dostal na prestižní uměleckou školu. Jude naproti tomu víc řeší kluky. O tři roky později je  všechno jinak. Na školu snů se dostala Jude, ale je z ní zakřiknutá šedá myška, co se schovává za své obrazy. Z Noaha se stal pařmen a lamač dívčích srdcí. A jejich máma je mrtvá. Dvojčata spolu skoro nemluví a ani jeden nedokáže říct proč vlastně. A jejich příběhy jsou bez toho druhého jen z poloviny kompletní. Podaří se jim najít k sobě zase cestu, poskládat svůj svět, a získat tak šanci na šťastný život?

zdroj
Všichni jsme hleděli vzhůru
Tommy Wallach
Sci-fi, fantasy
CooBoo
Vychází 29. 2. 2016

Anotace:

Než se objevil ten asteroid, nechali jsme se škatulkovat; sportovec, vyvrhel, flákač, snaživec.
Pak jsme se podívali vzhůru a všechno se změnilo.
Říkají, že tu bude za dva měsíce. Takže máme dva měsíce na to, abychom vylezli ze svých škatulek. Dva měsíce na to stát se někým lepším než doteď, něčím, co vydrží i po samotném konci.
Dva měsíce na skutečný život,
Příběh o tom, co s vámi udělá blížící se katastrofa. Příběh, který vůbec není o té katastrofě. Příběh o lidech.

Zdroj
Zrcadlení
A. G. Howard
Fantasy
Šepotání (3.)
CooBoo
Vychází 22. 2. 2016

Anotace:

Alyssa přežila maturitní ples i bitvu, která se kolem něj rozpoutala, akceptovala své šílenství a získala nadhled. Je teď rozhodnutá bojovat za oba dva své světy i lidi v nich. Za svět lidí i za Říši divů. Chce zachránit všechny, které miluje. I když to znamená, že musí vyzvat Červenou královnu na závěrečný souboj vůle a intrik... a i když jediná cesta do Říše divů vede skrz zrcadlo - přes paralelní dimenzi plnou zmutovaných a nebezpečných podsvětníků.

Zdroj
Odvrácená tvář lásky
Colleen Hoover
Román
Yoli
Vychází 15. 2. 2016

Anotace:

Neptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce?
Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.
Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá.

Doufám, že se vás nějaké knihy zaujali tolik, co mně. Jestli Vás zaujala nějaká další kniha, kterou nezmiňuji, určitě mi ji napište, budu moc ráda.

Mějte se hezky
xoxoxo
Nicole ♥


Share:

0 komentářů:

Okomentovat