úterý 5. ledna 2016

Na co se můžeme těšit → Leden 2016

Ahoj!
Jelikož jsem koukala, že většina blogerů píše články jaké nové knihy vychází, ale mají tam jenom pár knih, které je zaujali, tak jsem se chtěla přidat. Také napíšu jenom pár knih, které mě zaujaly a které bych si chtěla pořídit.

Zdroj

Kam se poděla Elizabet
Emma Healey
Společenský román
Knižní klub
Vychází 15. 1. 2016


Anotace:

Maud je stará, zapomnětlivá, a když si vezme do hlavy, že se ztratila její kamarádka Elizabeth, nikdo ji nebere vážně. Ale jak má o tom přesvědčit ostatní, když si sama není jistá, kdy Elizabeth viděla naposledy? A tak ji nezbývá, než se do pátrání pustit sama, vyzbrojená lístečky s poznámkami, svou papírovou pamětí. Zároveň se jí však neustále vrací vzpomínky na její sestru Sukey, která se před více než padesáti lety, záhy po válce ztratila neznámo kam a její zmizení se nikdy neobjasnilo. V Maudině mysli se příběh Sukey tomu Elizabethině nebezpečně přibližuje a Maud se čím dál víc ztrácí ve svých představách. Vědomí přítomnosti ji uniká a živé vzpomínky na tragédii, starou již více než padesát let, se jí vrací s nebývalou intenzitou. Podaří se Maud Elizabeth najít?


Zdroj

Kázání ohne
Francesca Haig
Young Adult, New Adult
Yoli
Vychází 4. 1. 2016


Anotace:

O čtyři sta let později... Země se výrazně proměnila. Lidé a příroda jsou v ohrožení nukleárního ohně, který zaplavuje planetu. Přestože radioaktivní záření naštěstí přestane po čase působit a život pokračuje dál, z neznámých příčin se lidé začnou rodit jen jako dvojčata. První z páru - Alfa, je vždy ve vynikající fyzické kondici, druhý - Omega, se však narodí vždy s deformitou, buď jako zakrslík, nebo zase příliš velký. Přestože mají lidé Alfa a Omega nerovné postavení a to vyvolává neustálé konflikty a boje, něco oba geny zároveň bezpodmínečně spojuje - stigma. Pokud jeden z dvojice zemře, zemře i ten druhý.


Zdroj

Kniha ztrát a nálezů
Lucy Foley
Romantika
Ikar
Vychází 10. 1. 2016


Anotace: 

Mladá fotografka Kate Darlingová pátrá po minulosti své zesnulé matky, slavné baleríny, jež byla jako malá adoptovaná. Náhodou se dostane k záhadnému portrétu ženy, která jako by z oka její matka vypadla - a přec to není ona. Když se jí podaří zjistit, že autorem portrétu je proslulý malíř Tom Stafford, který stále ještě žije na Korsice, začne se před Kate odvíjet příběh velké lásky, proti které se stavěl snad celý svět.



Zdroj

Odpusť mi. Megan
Abbie Rushton
Young Adult, New Adult
Yoli
Vychází 26. 1. 2016


Anotace:
Megan nemluví. A ani nemůže. Loni v létě se stalo něco hrozného a ona slíbila, že o tom nikdy nikomu neřekne. Trápí ji strašná vina. Přišla o kamarádku, odcizila se mámě a stala se terčem posměchu spolužaček. Nebýt Luka, neměla by už nikoho.
A pak se na jejich škole těsně před závěrečnými zkouškami objeví Jasmine. Temperamentní, nádherná, upovídaná Jasmine. A chce se s Megan kamarádit. Díky ní připadá Megan život zase o něco barevnější. A nejen jí. Jasmine padne do oka i Owenovi, za kterým pálí holky z celé školy.
Jenže pak se kolem nich začnou dít zvláštní věci. Že by to byla náhoda? Nebo jim hrozí nebezpečí? Megan by ráda zrovna mluvila. Ale bojí se. Protože jestli se jí hlas vrátí, bude to znamenat jen jedno. Pravdu.


zdroj

V žáru lásky
Sandra Brown
Společenský román
Ikar
Vychází 27. 1. 2016


Anotace:
Po několika letech strávených v cizině se krásná Schyler vrací k těžce nemocnému otci. Chtěla by se konečně zbavit tíživých pout minulosti, které ji svazují a nedovolují jí začít žít nezávisle. Musí řešit svůj vztah ke Kenu Howellovi, kterého milovala, avšak on se oženil s její sestrou. A především má velké přání - vypátrat, co před lety způsobilo, že na ni otec zanevřel, a pokusit se obnovit krásný vztah, který mezi nimi byl. Ví, že otci nadevše záleží na rodinném podniku a nádherném domu, a proto se pouští do boje o jejich záchranu. Přitom se sbližuje s podivuhodným mužem, který ji znal už jako malou a nyní ji pomůže odkrýt nejedno tajemství. Dramatický příběh plný nečekaných zvratů je zasazen do města, které si sice stále žije svým poklidným rytmem, ale pod jeho povrchem se skrývají lidské osudy plné vášní, bolesti, strasti, nenávisti a krutosti, ale i hluboké a vroucí lásky.


Zdroj

Tvůj báječný život
Liz Fenton a Lisa Steink
Společenský román
Ikar
Vychází 24. 1. 2016


Anotace:
Dvě spolužačky ze střední kdysi bývaly skvělými kamarádkami, ale život je odfoukl každou na jinou stranu. Casey moderuje v televizi pořad o celebritách a jde z večírku do večírku, doma ji ale čeká jen prázdný byt. Rachel je vdaná a vychovává tři děti, z nichž jedno se ještě batolí a s druhými dvěma cloumá puberta. Pak se na třídním srazu odehraje cosi magického a Casey s Rachel se druhý den ráno probudí se strašnou kocovinou - a v těle té druhé. Vypůjčený život je přiměje uvědomit si, po čem vlastně doopravdy touží.




Zdroj
Popel ve větru
Kathleen E. Woodiwiss
Romantika
Ikar
Vydání 11. 1. 2016


Anotace:
Mladičká Alaina MacGarenová přišla ve válce Jihu proti Severu o všechno, co měla. Navíc byla falešně obviněna z vraždy. V mužském přestrojení najde úkryt u seveřanského lékaře, kapitána Latimera. Nejdřív v něm vidí jen nepřítele, ale potom se její nenávist vytrácí a mění se v docela jiný cit, ale v chlapeckých šatech může těžko očekávat, že bude její láska opětovaná.







Prach tisíce cesr
Robert James Waller
Společenský román
Ikar
Vydání 25. 1. 2016


Anotace: 
Pokračování filmového a knižního bestselleru Madisonské mosty. Od chvíle, kdy ukončili svůj vášnivý vztah, který trval pouhých pár dní a nocí, uplynulo šestnáct let. Fotograf Robert Kincaid pokračoval v dobrodružných cestách a Francesca Johnsonová zůstala s manželem a dětmi. Stále však tajně doufala, že svého dávného milence znovu spatří. Robert se jednoho dne skutečně rozhodne vrátit se na místo, kde ztratil své  štěstí - do Madison County. V omšelé dodávce a s věrným psem Poutníkem se vydává na iowský venkov, kde kdysi potkal osudovou lásku.



Zdroj


V rukou vikomta Breckenridge a Nevinné potěšení (komplet)
Stephanie Laurens
Romantika
Ikar
Už vyšlo

Anotace Nevinného potěšení:
Emancipovaná vychovatelka Honorie touží po dobrodružství a osud jí jednoho dne skutečně vyjde vstříc: nastraží ji do cesty neznámého umírajícího mladíka. Záhy vyjde najevo, že chlapec byl blízký příbuzný Sylvestera Sebastiana Cynstera, zvaného Ďábel, a stal se obětí vraždy. Mladý žena se nešťastnou náhodou dostane do řečí, avšak semknutý rodinný klan Cynsterů ji ochrání. Ďábel si totiž, sotva krásku poprvé spatřil, usmyslel, že si ji dovede k oltáři. A tak má Honorie, která se vdávat rozhodně nemíní, spoustu starostí - pátrat po vrahovi a ještě odolávat svodům nenapravitelného sukničkáře a bouřliváka.


Zdroj

Silo a Turnus
Hugh Howey
Sci-fi
Knižní klub
Již vyšlo

Anotace Sila:
V silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt...
Po letech udržování křehké rovnováhy se však systém octne před zhroucením. Hluboko ve spodních patrech, ovládaných lidmi z mechanického úseku, se vzedme vlna odporu proti takřka všemocnému IT oddělení. Mají naději na úspěch? Odkryjí děsivá tajemství přísně střežených serverů? A chtějí je vůbec znát? 


Tak tohle jsou knihy, které mě zaujaly a které bych si chtěla pořídit. Určitě mi dejte vědět, jestli se vás nějaká kniha zaujala, nebo jestli máte nějaké jiné typy na knihy, co vychází v lednu.
Mějte se krásně! :)
xoxoxo
Nicole ♥ 





Share:

4 komentáře:

  1. Jejda, toho je :D Peníze se v peněžence moc dlouho neohřejí :)Nejvíc se těším na Turnus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že moje peněženka bude brečet :D Mně nejvíce zaujalo Kázání ohně :)

      Vymazat