pátek 22. ledna 2016

Knihy mého dětství #1

Na tento projekt jsem narazila na blogu Wolf Draven's.
Cílem tohoto projektu je představit vám, jaké knihy jsem zbožňovala a jak tak na ně koukám, možná  si nějaké z nich přečtu znovu, protože na mě dolehla nostalgie. Už jsem si říkala, že bych chtěla někoho, komu bych před spaním mohla číst pohádky (ale na to mám ještě času dost). 

Za nejkrásnější knihu, kterou jsem kdy doma měla. Zoubkovou vílu jsem dostala od mamky, protože mi také mamka dávala peníze za každý vypadlý zub. Napsal ji Nick Ellsworth a krásné ilustrace nakreslila Michelle White. V tom prázdném obdélníku jsem k tomu dostala pytlíček na zoubky. Doteď ho někdo doma mám, ale opravdu netuším kde. Možná, že kdybych hodně hledala, našla bych ho. 


Sami uznejte, že ilustrace jsou opravdu krásné a pohádkové. Teď jsem si ji snad už potřetí prohlédla  a pořád mi přijdou tak neuvěřitelně krásné. Jsem si jistá, že jednou tohle budu číst svému dítěti. A na Zoubkovou vílu jsem díky téhle knížce opravdu věřila.

Druhá knížka je to nejkrásnější vydání Perníkové chaloupky. Tohle nebyla normální kniha, bylo to leporelo 3D. Tuhle knížku jsem milovala, i když už je trošku vyřízená, že asi na dvou stranou už nedělá 3D efekt. Ale celkově je to strašně krásné.


Prvního obrázku jsem se vždycky strašně bála, protože čarodějnice tam vypadá neuvěřitelně strašidelně. O takové čarodějnici jsem většinou měla noční můry. Ale taky jsem si myslela, jak je strašně hloupá, když nepozná, že místo ruky sahá na kost, to jsem prostě nedokázala pochopit. U druhého obrázku jsem pokaždé měla chuť na koláče a takové chuťovky, ale potom jsem je nechtěla, aby si mě nějaká čarodějnice nemohla upéct. 

Tak tohle by byly první knihy mého dětství. Jaké jsou vaše knihy z dětství?
xoxoxo
Nicole ♥
Share:

2 komentáře:

  1. Mám rada klasické rozprávky - Snehulienku, Červenú čiapočku, Janíčka a Marienku,... Okrem nich si spomínam ešte na super knihu, ktorú som mala rada - Belások a Belásenka :D Bolo to o rodine motýlikov a obsahovala niekoľko poviedok :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ráda především Disney pohádky :) Tak tuhle jsem já nikdy neměla :/

      Vymazat