pondělí 2. listopadu 2015

Kde hvězdy stále září ► Jak drsný život dokáže být

Název: Kde hvězdy stále září
Originální název: Where the Stars Still Shine
Autor: Trish Doller
Překlad: Iveta Poláčková
Rok vydání: 2014, originál 2013
Počet stran: 263
Nakladatelství: CooBoo

Callie si už odjakživa pamatuje, jak se s mámou v jednom kuse stěhovali z místa na místo a byli na útěku. Jenomže jednoho dne při dalším pokusu o útěk je chytne policie a její matku zatknou. Bude se muset vrátit k tátovi a jeho nové rodině. Naučí se Callie žít jako normální teenager?

,,Nejenže jsou krásný, ale když máš kouzelný světýlka, nikdy nezůstaneš úplně ve tmě." 85

Kde hvězdy stále září jsem si upřímně zamilovala. Když jsem ji začala číst, kniha mě okamžitě uchvátila. Chytla mě tak, že jsem musela pořád číst a jenom nerada jsem od knihy odcházela. Tenhle nápad se mi tak strašně moc líbil. I když se na konci staly happy-endové věci, bylo to všechno upřímné. Prostě takové, jaká život doopravdy je.

,,Jeho rty spočinou na místečku na mém krku někde pod uchem, vyšlou mi do celého těla vlnu tepla... a mě napadne, jestli je možné získat závislost na nějaké osobně, stejně jako na drogách, cigaretách nebo smutku." 201

Zdroj
Postavy mi přišly neuvěřitelně sympatické. Všichni v knize byli tak milí a hodní, že si říkám, že takové lidi bych také chtěla potkávat. Nejvíce jsem si zamilovala babičku. Ta byla tak neuvěřitelně správná, že si ji podle mého názoru nejde nezamilovat.

A co bylo absolutně nejkrásnější byla obálka. Takhle krásnou obálku jsem hodně dlouho neviděla. Také se mi líbilo, jak byly občas psány sny. Sice to nebyly krásné sny, ale pro oživení knihy paráda.

,,Znova upiju kávy a spolu s hořkou tekutinou spolknu i svoje slova. Slova, kterými bych si připustila, že je mi to vlastně jedno. Že já takhle lidi nerozlišuju." 44

Jestli hledáte strhující dojemný a skvělý příběh, který ukazuje jak drsný život doopravdy je. Nebo knihu, která ve vás po přečtení  něco zanechá je kniha Kde hvězdy stále září pro vás bude ta správná volba. Kniha ode mě má zasloužených 5*.
Share:

2 komentáře:

  1. O knihe som počula len nedávno, no len v pozitívnom zmysle. Tvoja recenzia ma troška navnadzuje na to, že by som si ju možno aj prečítala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle mě kniha za to určitě stojí :) Jestli si ji přečtěš, dej mi vědět, jak se ti líbila :)

      Vymazat